Doris, Doris och Doris

När mamma Doris var 8 veckor kom hon till en familj med flera tonårsbarn, en matte och en husse. De bodde i ett stort hus med en fin inbyggd gård med många uthus och en vacker trädgård. Mitt i trädgården fanns en liten minisjö. I några av uthusen med sina inhägnader bodde det höns. I ett litet hus med sin söta lilla täppa bodde geten och i växthuset prunkade det av växtlighet, både av sånt som gick att äta och av sånt som var vackert för öga. Doris kunde springa runt i den vackra trädgården, som doftade så gott av alla blommor. Där lekte hon med sin nya familj.

Efter några år fick Doris en kompis som hette Ludde. När Ludde hade bott hos familjen något halvår så blev Doris dräktig. En fin liten kull bestående av fem söta valpar fick de tillsammans. Två tikar och tre hanar.

När dessa små sötnosar var 8 veckor fick de komma ill nya familjer. Den minsta tikvalpen flyttade flera mil bort och blev döpt till Doris, precis som sin mamma.

Den andra tiken flyttade till en gumma i en liten stuga inte långt från mamma Doris. Där bodde hon med några andra hundar och några katter. Hon blev döpt till Dorina. Tyvärr visade det sig att något var fel på vattnet i den lilla stugan och en av katterna blev väldigt sjuk. Då bestämde sig gumman för att placera om sin djur, så ingen annan skulle bli sjuk, och gumman började leta efter annat boende. Lilla Dorina kom då till en trevlig familj några mil bort. Familjen bestod av två barn, en matte och en husse. Där fick hon mycket omtanke. Kärlek, bus och lek. Familjen började kalla henne för Doris.

Så kom det sig att mamma Doris fick två döttrar som båda heter Doris –

Doris, Doris och Doris.